Geïnspireerd door de Toekomststoel, bedacht Marije van der Stelt van Hart op Groen de doorgeef-toekomststoel. De doorgeef-toekomststoel is ontworpen en gemaakt door meubelmaker Jan Gunneweg. Het idee is dat een doorgeef-toekomststoel een maand in een organisatie staat. Gedurende deze maand wordt een begin (of versnelling) gemaakt met duurzamer en bewuster ondernemen. Na een maand wordt de stoel doorgegeven aan een volgende ondernemer.

De doorgeef #toekomststoel werkt als een toolbox. De rug en het zitvlak kunnen open. De rugleuning bevat een ruggensteun. Hierin kan iedere onderneming die de stoel gebruikt toptips stoppen voor de volgende gebruiker. De zitting moet voor draagvlak zorgen. Het zitvlak kan ook open; hierin zit iets verrassends dat aan het einde van de maand eruit mag.

Lees meer:
hetcircuscirculair.nl/toekomststoel

Loop weg met de toekomst!

De verschillende toekomststoelen zijn prachtig, maar niet altijd even praktisch om mee te nemen. Daarom ontwikkelden team #Toekomststoel en i-did een circulaire oplossing: een toekomststoelloper. Een accessoire gemaakt van gerecycled vilt die je heel makkelijk kan meenemen (opgerold in je tas) zodat je waar dan ook elke willekeurige stoel kan omtoveren tot toekomststoel.

Efteling en Ecor
I-did maakt akoestische interieurproducten, tassen en accessoires van restmaterialen en heeft onder andere de werkkleding van de Efteling mogen verwerken tot vilt! De toekomststoellopers zijn gemaakt van de kleur Efteling Fairy Blue. Tot slot is een klein stukje paneel gemaakt door Ecor verwerkt om de loper iets te verzwaren. Zo blijft de loper netjes hangen op elke stoel. 

Interesse?
Voor € 15,00 (excl. BTW en excl. verzendkosten) loop je weg met de toekomst en kun je van elke stoel overal een toekomststoel maken. Bestel 'm nu!

ROVA: Stoel van de toekomst

Een duurzame wereld van morgen, creëren we met de beslissingen van vandaag. Als symbool voor de toekomst, kunnen we in vergaderzalen letterlijk een lege stoel aanschuiven. Zo krijgt de toekomst een stem, in iedere beslissing.

Bekijk initiatieven uit jouw branche!

Meld jouw toekomststoel initiatief aan (dan plaatsen wij het op de website!)

Ongeldig
Ongeldig
Ongeldig
Ongeldig
Ongeldig
Ongeldig
Invalid Input